donderdag 14 juli 2011

Recept: (Crooswijks) Salie-Pompoenbrood


Dit is niet alleen een beauty (al zeg ik het zelf), het is een heerlijk hartig broodje bijvoorbeeld voor bij de soep of salade, van betaalbare ingrediƫnten en zeer eenvoudig te bereiden!

40 gram zachte plantaardige (bijvoorbeeld soya)boter in blokjes
+extra om in te vetten
300 gram pompoen, geschild en in stukjes.
2 eetlepels olijfolie
450 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel zout
60ml soyamelk
Blaadjes van 2 takjes verse salie, fijngehakt
Bloem om te bestrooien
8 mooie salie blaadjes
eventueel een snufje peper

Verwarm de oven voor op 225 graden. Vet een bakblik in met boter. Schep de pompoenblokjes om met 1 eetlepel olie en rooster ze op het bakblik in de oven in circa 15 minuten gaar. Zet de oven op 190 graden. Doe de blokjes in een kom en laat even afkoelen. Zeef het bakmeel met het zout in een andere kom. Wrijf er met de vingertoppen de boter door zodat er een kruimelig mengsel ontstaat. Pureer de pompoen met de staafmixer glad. Roer de soyamelk erdoor. Roer de fijngehakte salie goed door het pompoen mengsel eventueel met wat peper voor wat pit. Meng het pompoenmengsel door het bakmeel en vorm het snel samen tot een samenhangend deeg. Bestrooi het werkoppervlak met bloem en kneed het deeg een paar keer door tot het soepel wordt. Vorm er een platte bol van en maak met een scherp mes kerven in het deeg zodat er acht parten ontstaan. Haal de mooie salieblaadjes door de olijfolie en druk in elk part een blaadje. Bak het brood op een met bakpapier bekleed bakblik in circa 30 minuten in het midden van de oven gaar...et voila, Bon appetit!


* Ik heb voor een 100% plantaardig recept
(en biologische ingrediƫnten) gekozen omdat ik daar 100% achter sta:
Lekker, licht verteerbaar en goed voor mens, dier en milieu!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten